Szponzorált tartalom
Annak ellenére, hogy a legtöbb 18. életévét betöltött ember legalább egyszer biztosan fogyasztott már pezsgőt, a készítés folyamatairól kevesen és keveset tudnak. Vajon milyen munkafolyamatok állnak például egy olyan név mögött, mint az Extra Dry pezsgő? Már a szüretelés során is van némi eltérés, hiszen a megszokottnál kissé korábban szüretelik a szőlőt, amikor még nem annyira nagy a cukortartama, ehhez viszonyítva a savtartalmuk meglehetősen magas.
Az így keletkezett bor nem mondható harmonikusnak. Nagyon leegyszerűsítve a dolgot megállapítható, hogy ez a kivételes ital a bor másodig forrása, érése során keletkezik, amely folyamat már a palackban megy végbe.
A forrás során keletkezett szén-dioxid csak a bontás után távozik a palackból, addig viszont a borban marad. Az Extra Dry pezsgő, mint ahogyan a legtöbb ma gyártott ilyen ital, már modern technológiával készül, aminek köszönhetően már nemcsak palackokban állítják elő, hanem rozsdamentes acéltartályokban. Ezért hatalmas mennyiséget tudnak a piacra dobni.