Az Extra Dry pezsgő készítési módja

Extra Dry pezsgő

Annak ellenére, hogy a legtöbb 18. életévét betöltött ember legalább egyszer biztosan fogyasztott már pezsgőt, a készítés folyamatairól kevesen és keveset tudnak. Vajon milyen munkafolyamatok állnak például egy olyan név mögött, mint az Extra Dry pezsgő? Már a szüretelés során is van némi eltérés, hiszen a megszokottnál kissé korábban szüretelik a szőlőt, amikor még nem annyira nagy a cukortartama, ehhez viszonyítva a savtartalmuk meglehetősen magas.

Az így keletkezett bor nem mondható harmonikusnak. Nagyon leegyszerűsítve a dolgot megállapítható, hogy ez a kivételes ital a bor másodig forrása, érése során keletkezik, amely folyamat már a palackban megy végbe.

A forrás során keletkezett szén-dioxid csak a bontás után távozik a palackból, addig viszont a borban marad. Az Extra Dry pezsgő, mint ahogyan a legtöbb ma gyártott ilyen ital, már modern technológiával készül, aminek köszönhetően már nemcsak palackokban állítják elő, hanem rozsdamentes acéltartályokban. Ezért hatalmas mennyiséget tudnak a piacra dobni.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás